Bureaukrati i Tyskland… Det bliver værre og værre!

Presse bureau: 
Udsendt via b2bonline.dk

Bureaukrati i Tyskland… Det bliver værre og værre!

Peter Lauritzen havde netop gennemgået forholdene inden for lønbogholderi med den anbefalede advokat, inden den næste udfordring meldte sig…

”Nye principper for korrekt bogholderi ud fra finansforvaltningens synspunkt i Tyskland”…

Hvordan skulle Peter nu håndtere dette spørgsmål?

Peter gjorde det på den velkendte måde, han spurgte blot sin skatterådgiver i Tyskland, som tog sig af sagen. Selvfølgelig på dansk!

Hidtil havde det været sådan, at Peter havde fået ordnet sit bogholderi og alt i Danmark og ligeledes også indhentet de pågældende godkendelser fra myndighederne med skatterådgiveren… Og nu skulle der laves om på det hele?

Peter begyndte at overveje, om det samlede bogholderi og al administration fremover skulle ske i Tyskland. Emnet blev drøftet i en samtale med Marco Ehlert fra DanRevision-gruppen i Handewitt, som helt nøjagtigt kunne oplyse alle de ting, som ville ændre sig. Herefter var Peter ikke i tvivl om, hvad han skulle gøre: ”Marco forklarede mig, at jeg personligt skal gøre alt for ikke at give finansforvaltningen i Tyskland nogen angrebsmuligheder vedrørende registrerings- og opbevaringspligterne.” Peter besluttede også, at dokumenterne fremover skal udarbejdes af Marco. ”Jeg er stadig den dag i dag taknemmelig over Marcos uopfordrede rådgivning om, hvad der rører sig i Tyskland. Mange tak, Marco!”

Og for dem, som er interesserede: Den nøjagtige ordlyd af den tyske finansforvaltnings skrivelse finder I på følgende internetadresse – dog på tysk:

www.bundesfinanzministerium.de/Content/DE/Downloads/BMF_Schreiben/Weiter...

Selvom det står på tysk, vil jeg mene, at det er yderst interessant.

Tak for i dag. Jeg vender omgående tilbage med de næste forhold.

Peter Lauritsen

Langebrogade 1
Post nummer: 
1000 København K
Telefonnummer: 
00494608892990
Presse kontakt: 
Ralph Böttcher